Talent uit Werkhart, initiatief van wspwerkhart.nl

Veelgestelde vragen

VOOR WERKGEVERS

Welke talenten staan er op deze site?

Op deze site staan werkzoekende talenten die een uitkering hebben via één van de  gemeenten of UWV. Zij popelen om (weer) aan de slag te kunnen in werk en zijn ook in staat om te werken! Deelname is voor de talenten vrijwillig (en kosteloos).

Ik ben op zoek naar personeel maar heb hier geen geschikt talent kunnen vinden?

Niet alle werkzoekende talenten uit de regio staan op deze site. Heeft u een vacature en kunt u op Talent uit Werkhart geen geschikte kandidaat vinden? In de regio Midden-Brabant kunt u via het WerkgeversServicepunt Werkhart (www.wspwerkhart.nl) uw vacature aanmelden of met een adviseur of werkmakelaar in gesprek om een geschikte kandidaat (of kandidaten) te vinden.

Wat houdt de Banenafspraak  in?

Het doel van de Banenafspraak is om meer mensen met een beperking aan de slag te krijgen bij werkgevers. Op Talent uit Werkhart vindt u ook talenten die onder de Banenafspraak vallen. Als het werkgevers in Nederland niet lukt om het afgesproken aantal banen te creëren, kan de Quotumwet in werking treden. Deze wet verplicht werkgevers met 25 werknemers of meer om een aantal mensen met een beperking in dienst te nemen of anders een boete te betalen.

Zijn er kosten verbonden aan deze dienstverlening?

Nee, deze dienstverlening is gratis voor zowel werkgevers als voor de talenten. De kosten worden betaald door gemeenten en UWV in de arbeidsmarktregio Midden Brabant. Er is sprake van een win-win situatie: u een nieuwe medewerker in korte tijd en het talent een baan en geen uitkering meer!

Waarom kunnen we - als werkgever - niet direct zelf contact opnemen met het talent?

Voor deze werkwijze is gekozen vanwege de privacy van  de talenten. De site is immers laagdrempelig en vrij toegankelijk voor iedereen.

Lever ik als werkgever hiermee een bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Ja, dat doet u! Steeds meer werkgevers hebben sociale ambitie en maken daar geen geheim meer van. Door de talenten op dit platform een kans te geven bij uw bedrijf, geeft u direct handen en voeten aan uw sociale ambities. Zo kunt u bijvoorbeeld ook makkelijk selecteren op kandidaten die vallen onder de Banenafspraak.

VOOR TALENTEN

Wat is TALENT UIT WERKHART?

Het is een website  voor alle werkgevers (en uitzendbureaus) in de regio Midden-Brabant  die op zoek zijn naar een nieuwe werknemer. De website is voor iedereen toegankelijk.

Hoe meld ik me aan?

Kijk of je voor aanmelding in aanmerking komt via de knop ‘aanmelden’  in de menubalk van deze site.

Is het verplicht?

Nee, deelname aan Talent uit Werkhart is vrijwillig en het heeft geen gevolgen voor je uitkering  als je niet mee doet!

Zijn er kosten verbonden aan mijn deelname?

Voor jou zitten er geen kosten verbonden  aan je deelname aan Talent uit Werkhart.

Kan mijn profiel of cv tussentijds aangepast worden op TALENT UIT WERKHART?

Ja. Als er tussentijds wijzigingen nodig zijn dan kan dat! Neem contact hierover op met de backoffice.

Wat gebeurt er als een werkgever interesse in mij heeft?

We nemen dan direct contact met je op! Als je interesse hebt in de vacature maken we verder afspraken met jou, de werkgever (of het uitzendbureau) en eventueel  de werkmakelaar van de gemeente of UWV.

Is mijn video door iedereen op internet te vinden?

Nee. Je video is alleen op Talent uit Werkhart te zien en is verder niet op internet te vinden. Dat is beveiligd.

Krijg ik de video of foto zelf ook?

Natuurlijk ontvang je je eigen video en/of foto. Die kun je namelijk heel goed gebruiken ook als je zelf solliciteert! Gelijktijdig met de video of foto ontvang je ook een video waarin uitgelegd wordt wat je zelf met je video kunt doen bij het solliciteren. Wanneer je je video zelf verspreidt op het internet, dan is de video niet meer beveiligd.

Mag dat zomaar een foto of video van mij op TALENT UIT WERKHART zetten?

Nee, dat mag niet zomaar: jij moet er toestemming voor geven. Bij de (digitale) aanmelding wordt dit uitgelegd.

Wat moet ik doen als ik (tijdelijk) werk gevonden heb?

Je meldt dit direct per mail (info@talentuitwerkhart.nl)  of telefoon (06-50066816) want je bent dan (tijdelijk) niet meer beschikbaar. Na afloop van je tijdelijke werk kunnen we je profiel waar opnieuw activeren. Neem hier contact over op.

Wie kan er allemaal bij mijn persoonlijke gegevens via TALENT UIT WERKHART?

Alleen de beheerder van de website – het team van Talent uit Werkhart – kan bij je persoonlijke gegevens.

Wat moet ik doen als ik vragen heb?

Talent uit Werkhart is ook voor jou altijd bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Je kunt dan bellen naar 06-50066816 of mailen naar info@talentuitwerkhart.nl.

Wist u dat...

Talent uit Werkhart speciaal opgezet is om werkzoekende talenten uit de regio gratis zichtbaar te maken voor werkgevers en uitzendbureaus in de regio?